• Start
  • Leerhuis Jodendom-christendom

Leerhuis Jodendom-christendom

Jezus een mensenleven pkn anloo zuidlarenHet Leerhuis Jodendom-christendom gaat in het seizoen 2019-2020 verder met het laatste boek van dr. Cees den Heyer: Jezus, een mensenleven - een geschiedenis van een mens onder de mensen. Het is in 2017 verschenen bij Uitgeverij Van Warven, Kampen, 2017, ISBN 9789492421395. ‘Jezus, een mensenleven’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht.

In de loop der jaren heeft Cees den Heyer zich in verschillende publicaties beziggehouden met vragen betreffende de betekenis van het leven en sterven van Jezus. Daarbij is duidelijk geworden dat zijn visie op de man uit Nazareth gaandeweg fundamenteel is veranderd. Den Heyer heeft afscheid genomen van klassieke dogma’s. In het persoonlijk nawoord in ‘Jezus, een mensenleven’ schrijft hij onder meer dat Jezus geen godenzoon is geweest. Hij was een mens van vlees en bloed, ‘een mens onder de mensen, een mens die door zijn doen en laten de aandacht trok, een charismatische persoonlijkheid die indruk maakte op zijn tijdgenoten en volgelingen.’

In ‘Jezus, een mensenleven’ volgt Den Heyer de weg terug naar de bronnen, naar de Bijbel en naar de theologische traditie. In zijn zoektocht staat de vraag centraal: hoe heeft het beeld van Jezus zich ontwikkeld in de tweeduizend jaar na zijn geboorte? Talloze beelden passeren de revue. Jezus krijgt vele ‘gezichten’.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Insteken is mogelijk na lezing van de eerste helft van het boek. De deelnemers ontvangen een leesrooster voor de zes Leerhuisavonden. Op het Leerhuis wordt het gelezen gedeelte besproken en uitgediept met behulp van diverse media. Het Leerhuis wordt afgesloten met een gezamenlijke activiteit.

Data: donderdag 17 oktober, 21 november, 19 december, 23 januari, 20 februari, in maart (afsluiting).
Locatie: De Meent Aanvang: 19:30 uur. donderdag 17 oktober, 21 november, 19 december, 23 januari, 20 februari, in maart (afsluiting).
Informatie, opgave en leiding: bij ds. Jelle van Slooten, jellevanslooten@laarkerk.nl.


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2020 PKN Anloo - Zuidlaren