Meditatie rond de psalmen

Magnuskerk
Datum: woensdag 21 oktober 2020 20:00

Locatie: Koor Magnuskerk

Meditatie rond de Psalmen pkn anloo zuidlarenSoms zit ons leven overvol en lijkt het alsof we geleefd worden: we rennen van de ene bezigheid naar de andere. Maar ook wanneer we het niet zo druk hebben, kan ons hoofd en ons hart vol zitten met van alles: met bedenken wat er allemaal nog moet, of met gedachten over wat achter ons ligt.
Meditatie is een manier om hoofd en hart ‘leeg’ te maken: om ruimte te scheppen en weer aandacht te krijgen voor wat ons bezielt. Meditatie kan op een heleboel manieren. De nadruk kan liggen op het ervaren van de stilte, maar je kunt ook woorden, beelden of muziek als uitgangspunt nemen voor de meditatie.
Op deze vier avonden wil ik de Psalmen als uitgangspunt gebruiken voor meditatie. Omdat de Psalmen bij uitstek ruimte bieden voor wat mensen van binnen beweegt: voor onze vreugde, ons verdriet, voor woede en twijfel, voor ons geloof en onze verontwaardiging over het onrecht dat gebeurt. We lezen de Psalmen in de prachtige vertaling van Gerard Swüste, die ervoor zorgt dat we met ons moderne levensgevoel dichtbij de Psalmen kunnen komen.
Of u/je nu wel of niet eerder kennis hebt gemaakt met meditatie: deze avonden staan voor iedereen open.

Wel graag even opgeven bij da. Gonny de Boer (hedeboer@pknanloozuidlaren.nl), in verband met het beperkte aantal deelnemers.
Data: woensdagavond 30 september, 7, 21 en 28 oktober
Aanvang: 20.00 uur.
Plaats: in het koor van de Magnuskerk

 

E-mail
hedeboer@pknanloozuidlaren.nl

 

Alle datums


  • woensdag 30 september 2020 20:00 - 22:00
  • woensdag 28 oktober 2020 20:00
  • woensdag 21 oktober 2020 20:00
  • woensdag 7 oktober 2020 20:00

Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2020 PKN Anloo - Zuidlaren