• Start
  • Gespreksgroep relevantie

Gespreksgroep relevantie

Gespreksgroep relevantie pkn anloo zuidlarenOp verzoek van de deelnemers van afgelopen seizoen gaan we ons komend seizoen bezig houden met de kerkelijke woordenschat. Zoals veel groepen in de samenleving kent de kerk haar eigen taal. Dat wordt ‘jargon’ genoemd, maar het kan ook gemakkelijk als geheimtaal worden ervaren. Is het allemaal overbodige moeilijkdoenerij, of geeft het juist ook een geheel eigen klank aan de kerk? Zou je het moeten verminderen, of juist extra aanzetten? Is de onbegrijpelijkheid reden om het af te schaffen, of eerder uit te leggen? Een eerste inventarisatie gaf al een hele lijst van dit soort moeilijke woorden en begrippen. Goed om ons daar eens over te buigen!

Aan het begin van het seizoen verdelen we de onderwerpen over wie bereid is een inleiding te houden, maar dat is natuurlijk geen vereiste om met de kring mee te doen!
We komen maandelijks samen in de Meent en sluiten het jaar af met een themadienst.

De data zijn: 3 oktober, 7 november, 12 december, 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 8 mei. Op 22 en 29 mei bereiden we de dienst voor die we op 2 juni willen houden.
Aanmelding en informatie: ds Wouter Slob 050 409 5164 of whslob@pknanloozuidlaren.nl.

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.