Filmavonden

filmhuis pkn anloo zuidlarenEen film geeft vaak veel te denken. Een goede film neemt je mee in het leven van anderen, opent je ogen voor een wereld die groter is dan jij, of zet je op het spoor van vragen die je misschien zelf nooit gesteld zou hebben. Dit seizoen willen we u graag weer een paar van dit soort films voorzetten, en daarbij ook de gelegenheid geven om met elkaar in gesprek te gaan over wat we hebben gezien. Voorafgaand aan de film eten we met elkaar, zodat we mooi op tijd aan de film kunnen beginnen. De deelnemers brengen iets te eten mee, dat we met elkaar kunnen delen. Een complete avondje uit dus!

 

vrijdag 8 oktober, film: ‘Woman at war’ (begeleiding Karin Elema, tel. 0592 769010 of karinelema@pknanloozuidlaren.nl)
Halla is een IJslandse muziekdocente met een gevaarlijk dubbelleven. In haar zorgen over klimaatverandering kun je je als kijker vast verplaatsen, maar in haar daaruit volgende sabotage van het elektriciteitsnet waarschijnlijk niet. Op een bijzonder moment in haar leven komt ze dan ook in grote problemen, met een verrassende wending. Het enigszins open einde geeft ruimte voor vragen en gesprek achteraf zonder in een bepaalde richting te sturen: Hoe sta je als mens (en misschien ook als kerk) in de maatschappij? Wat is het goede om te doen?
De film is spannend, soms tragikomisch, hier en daar een beetje surrealistisch en ook door de mooie muziek en prachtige IJslandse landschappen de moeite waard.

vrijdag 26 november, film: Le Havre (begeleiding ds. Robert-Jan ten Have, rjtenhave@pknanloozuidlaren.nl )
Marcel Marx heeft zijn oude zwerversbestaan vaarwel gezegd en probeert een huiselijk bestaan op te bouwen in Le Havre. Zijn bestaan als schoenpoetser is geen vetpot, maar zijn vrouw Arletty zorgt goed voor hem. Marcel is tevreden met het leven tot het lot hem in contact brengt met een minderjarige Afrikaanse vluchteling. Hij besluit zich te ontfermen over de jongen, en moet zijn optimistische levensvisie inzetten om de muur van menselijke onverschilligheid omver te werpen. Daarbij kan hij een beroep doen op de rotsvaste solidariteit van de mensen uit de buurt. Het net van de politie lijkt zich om de vluchteling te sluiten, maar Marcel laat zich niet zo makkelijk buiten spel zetten…

(Geannuleerd) vrijdag 4 februari, film: De ontdekking van de hemel (begeleiding ds. Jelle van Slooten, jellevanslooten@laarkerk.nl)
God vindt dat de mensen er op aarde een rommel van maken. Hij wil dat de Stenen Tafelen met daarop de Tien Geboden terugkeren naar de Hemel. Zijn engelen moeten een mens "creëren', die de Stenen Tafelen kan vinden, en die zijn leven opoffert om ze naar de hemel te brengen. De engelen plaatsen twee mannen en een vrouw bij elkaar: bolleboos Onno, vrouwenverslinder Max en de beeldschone, verlegen Ada. Uit deze gepassioneerde driehoeksrelatie wordt een bijzonder kind geboren: Quinten. Hij is de uitverkorene. Zal hij in staat zijn om de Tafelen te vinden? En hoe brengt hij ze naar de Hemel...
Acteurs: Jeroen Krabbé Greg Wise Neil Newbon Stephen Fry Viv Weatherall
Regisseur: Jeroen Krabbé
Nederlands 125 minuten
Naar het boek van Harry Mulisch

Tijd: steeds 18.00 uur
Locatie: de Meent
Opgave bij degene die de avond begeleidt
Prijs (per keer): € 5,00


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren