Storingen

storing pkn anloo zuidlarenKerkomroep:
De afgelopen Zondagen zijn er storingen opgetreden in de live uitzendingen van zowel de Laarkerk als Dorpskerk. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen. Wij gaan er vanuit dat de komende diensten weer live zijn te volgen.

Zondagsbrief Laarkerk:
Veel e-mailadressen die eindigen op hotmail.com, hotmail.nl en live.nl hebben afgelopen zaterdag geen Zondagsbrief ontvangen. De server waarmee wij de Zondagsbrief versturen is op een blacklist geplaatst. Onze hostingprovider is bezig om het probleem op te lossen.

Palmpasenstokken maken

palmpasen laarkerk zuidlarenOp zondag 14 april is het Palmpasen. Ieder jaar vieren we dit met elkaar in de kerk. Het verhaal van Palmpasen vertelt ons dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en werd opgewacht door een grote groep mensen die hem toewuifde met palmtakken en hun mantels voor hem op de grond legde als teken van zijn koningschap. In zowel de Dorpskerk als Laarkerk houden we met alle kinderen een mooie palmpasenoptocht in de kerk, altijd een prachtig gezicht.

De kinderen van zowel de Dorpskerk als de Laarkerkzijn op zaterdag 13 aprilvan 10.00 tot...

Meditatieve avondwandelingen

meditatief wandelen pkn anloo zuidlarenOm ook werkende mensen de kans te geven een keer met een meditatieve wandeling mee te lopen, houden we de laatste twee wandelingen van dit seizoen op een avond. Op woensdag 24 april (let op: in de cursusfolder heeft een andere datum gestaan) en donderdag 16 meivertrekken we om 19.30 uur vanuit de Magnuskerk voor een wandeling van ongeveer een uur. Tijdens de wandeling zal een gedicht of een korte tekst gelezen worden ter inspiratie en zullen we een tijdlang in stilte lopen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om te genieten van de groei en bloei in dit mooie jaargetijde.

Passieviering

passie dienst pkn anloo zuidlaren 01Op zondag 14 april wordt in de ochtenddienst in veel kerken het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem gelezen: het is Palmzondag!

De kerk heeft door de eeuwen heen de traditie gehandhaafd (en ook de PKN Anloo-Zuidlaren doet dit!) om in een dienst om 19.00 uur ’s avonds een passieviering te houden. Dit is het feitelijke begin van de Goede Week. De thematiek verschuift in die viering van ‘heden hosanna’ naar ‘morgen kruisigt Hem’. In de Laarkerk wordt tijdens deze viering een liederencyclus uitgevoerd met als titel ‘Liederen van Passie’ (naar het evangelie van Mattheüs) waarin het Bijbelse passieverhaal wordt bezongen. De cyclus is

...

U-ni†ed dienst, Jodendom

logo united jeugkerk zuidlarenNaast thema's over het christendom heeft U-ni†ed in de afgelopen jaren ook aandacht besteed aan thema's buiten ons geloof. Zo hebben we eerder een imam en een boeddhistische monnik in onze dienst te gast gehad om kennis te maken met elkaars geloof, gebruiken en tradities.

Zondagavond 7 april gaan we in onze dienst kennismaken met het jodendom. Hiervoor hebben wij rabbijn Tamarah Benima uitgenodigd. Wie kan er namelijk beter vertellen over het jodendom dan een rabbijn? Tamarah Benima is naast een liberaal rabbijn, journaliste, columniste en vertaalster en zal met ons het jodendom bespreken.
Iedereen is zondagavond 7 april om 19.00 uur van harte

...

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.