Jaarrede 2020, terugblik en vooruitzicht

federatie pkn anloo zuidlarenVorig jaar kwam de Brede Kerkenraad op 7 januari bijeen in de Zijbeuk. Na een heerlijke door ouders van World Servantsgangers bereidde en door jongeren geserveerde driegangen maaltijd, sprak ondergetekende z’n 3e jaarrede uit. Vervolgens informeerde Bert van Rijssen, projectmanager van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer, ons over ‘Nalaten aan de Kerk’. De avond eindigde met een ‘hapje en drankje’.

Woensdag 20 februari opende wethouder Kraaijenbrink het Repaircafé op het Lentisterrein.
Een prachtig initiatief, dat in een behoefte voorziet en mensen bij elkaar brengt.

Op 5 maart, de dag vóór ‘Aswoensdag’, vond de 1e editie van ‘Pannenkoekendag’ plaats in de Meent. Een waar smulfestijn! De opbrengst was voor de Ghanareis en de voedselbank.

De Dorpskerk vormde

...

‘Buitengewone vriendelijkheid’ Thema van de gebedsweek!

gebedsweek pkn anloo zuidlarenIn de week van 19 tot 26 januari wordt de internationale Week van Gebed voor de Eenheid gehouden.
De Laarkerk, Rank en Kandelaarkerk doen daar dit jaar weer aan mee.

Tijdens de gebedsweek bidden wereldwijd vele christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door problemen in de samenleving, ook in Zuidlaren, in de voorbede een plek te geven.

Iedereen is van harte welkom op een of meerdere bijeenkomsten steeds van 19.30-20.30 uur. Iedere avond heeft een eigen deelthema.
Maandag 20 januari Kandelaarkerk, Schipborgerweg 45a. Verlichting; Christus licht zoeken en laten zien.

'Wie is de Mol?' poule.

wie is de mol poule pkn anloo zuidlarenOp zaterdag 11 januari begint om 20.30 uur op NPO 1 het twintigste seizoen van Wie is de Mol? Tien kandidaten reizen samen met presentator Rik van de Westelaken naar de provincie Henan in China.

Ook dit jaar kan er weer worden meegespeeld in de ‘PKN Anloo – Zuidlaren’ poule. Wie ontmaskert de mol dit jaar?

Ook meespelen?
- download de vernieuwde 'Wie is de Mol?' app op je telefoon of tablet.
- maak een account aan en kies een gebruikersnaam.
- geef je gebruikersnaam door via wieisdemol@pknanloozuidlaren.nl of stuur ons een PB.

Herderswandeling in de Kerstnacht

Herderswandeling magnuskerk anlooDe herderswandeling is wegens het slechte weer afgelast! De kerkdienst gaat natuurlijk wel gewoon door.

Voorafgaand aan de kerstnachtdienst in de Magnuskerk op dinsdag 24 december is er een sfeervolle avondwandeling met schaapskudde het Stroomdal, voor jong en oud: iedereen is welkom. U hoeft zich hiervoor niet van te voren op te geven. We vertrekken om 20.00 uur vanaf de Homanshof (Lunsenhof 20) in Anloo. Naast de Homanshof is er een parkeergelegenheid. Neemt u een zaklamp of lampion mee en trek passende kleding en schoenen aan.

...

Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2019 PKN Anloo - Zuidlaren