Schrijfactie Amnesty International

schrijfmarathon Amnesty International pkn anloo zuidlarenRond 10 december, de dag van de mensenrechten, voert Amnesty International dit jaar actie voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.
Op zondag 9 december kunt u schrijven in de Magnus- en Laarkerk.
Doet u mee? Want brieven schrijven werkt.

Poppen en speelgoed voor de voedselbank

Creatief Café deed een oproep voor poppen, waar veel mensen gehoor aan hebben gegeven. Alle poppen werden door ons van een nieuwe garderobe voorzien. Voor alle poppen werden 2 setjes kleding gemaakt( zie website pknanloozuidlaren.nl) Ook was er speelgoed binnengekomen en te samen hebben we dit naar de voedselbank gebracht.

Opnieuw doen we een oproep voor poppen, maar nu voor de kinderen van vluchtelingen.

Er wordt op Creatief Café veel genaaid, gebreid, gehaakt en geborduurd. Vele werkjes vinden gretig aftrek. Alles wat binnenkomt wordt opgeleukt en weer verkocht. We hadden ruim € 200,- in kas, waarvan we € 100,- hebben geschonken aan World Servants en € 100,- aan Jarige Job.
Bent U nieuwsgierig geworden? Loop gerust

...

Zondagmiddag in de Synagoge

joods lichtjesfeest pkn anloo zuidlaren9 december om 15.30 uur vieren we Chanoeka, met zang van Maria Hoogendam begeleid door Riemer den Ouden.

Chanoeka is het Joodse lichtjesfeest. Bij dit feest herinnert men zich de periode dat het Jodendom van Thora en Traditie bijna ten onder was gegaan ten tijde van de Hellenistische overheersing, rond 165 voor de gewone jaartelling. De tempel was ontwijd en afgodsbeelden waren in de tempel geplaatst.

Tijdens dit feest staat men stil bij de feestelijke dag dat de Makkabeeën de Tempel in Jeruzalem veroverden en opnieuw inwijdden, nadat zij de Helenisten verslagen hadden. Om de Tempel weer in te wijden had men koosjere olie nodig om de zevenarmige Tempelkandelaar, de menora, aan te steken. Het verhaal gaat dat er slechts één klein kruikje koosjere olie

...

Registreer om meer te lezen...Zondagmiddag in de Synagoge

Eerste Zuidlaarder scheurkalender voor burgemeester

eerste exemplaar zuidlaarderscheurkalenderBurgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo nam zaterdagmiddag het eerste exemplaar van de Zuidlaarder scheurkalender in ontvangst.

Jongeren gaan huizen bouwen in Ghana
De kalender is een initiatief van de World Servants Zuidlaren. Komende zomer reizen 34 jongeren van deze groep af naar Ghana voor een werkvakantie. Zij gaan twee woningen bouwen voor leraren van de 400 leerlingen tellende school in Sumniboma. Dit uitgestrekte dorp ligt in het noorden van het Afrikaanse land.

Betere toegang onderwijs voor

...

© 2018 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.