Voorjaarswandeling sectie Zuid

voorjaars wandeling pkn anloo zuidlarenOp zondag 19 mei is er een voorjaarswandeling te Gasteren onder leiding van Jan Siem Rus. Wij verzamelen ons op de parkeerplaats Gasterense Duinen aan de Oudemolenseweg te Gasteren (weg van Gasteren naar Oudemolen). De wandeling start om 11.45 uur. De lunch na de wandeling wordt verzorgd door pastoraal team sectie Zuid!

U-ni†ed dienst 12 mei

logo united jeugkerk zuidlaren‘God schiep de mens omdat hij van verhalen houdt’ - Elie Wiesel
Als je iemand iets wilt vertellen dat echt belangrijk is, gebruik je een verhaal. Want een goed verhaal laat je naar de wereld kijken met nieuwe ogen. En ook naar jezelf. En naar andere mensen. Verhalen hebben verbindende kracht omdat ze je meetrekken in een ander perspectief. Opeens begrijp je iets van die ander. Daarom vertelde ook Jezus verhalen. Op 12 mei leren we hoe verhalen de wereld steeds opnieuw veranderen. Kaj van der Plas is verhalenverteller en dominee en gaat ons alles vertellen over de kracht van verhalen.

Engelse Evensong

Saint Georges Singers pkn anloo zuidlarenOp zaterdag 25 mei zal een bijzondere dienst gehouden worden waarin da. Gonny de Boer voorgaat. Het koor ‘Saint Georges Singers’ begeleidt een traditionele Evensong of vesper, volgens de Britse koortraditie. Het is een avonddienst met een vaste opbouw, waarin het koor de hoofdrol heeft, en het wordt daarom ook wel Choral Evensong genoemd. In veel grote Engelse kathedralen wordt dagelijks een Evensong gehouden. De dienst vindt plaats in de Magnuskerk en begint om 17.00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van de dienst.

Het koor, afkomstig uit het Britse Kent, is verbonden aan

...

Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding piet gerry lugtenborg pkn anloo zuidlarenHet heeft zijne Koninklijke Majesteit behaagd om Piet en Gerry Lugtenborg te benoemen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau  vanwege hun grote inzet en betrokkenheid bij de kerk en maatschapij.
De versierselen behorende bij deze onderscheiding zijn uitgereikt door burgemeester Marcel Thijsen op vrijdag 26 april in de Bonifatiuskerk in Vries. Van harte gefeliciteerd!

Vrijwilligersavond Laarkerk

vrijwilligers avond laarkerk zuidlaren 2019Zaterdag 11 mei, Vrijwilligersavond 
Alle vrijwilligers van de Laarkerk in het zonnetje

Op zaterdag 11 mei bent u van harte welkom om 17.30 uur.
U wordt ontvangen met een drankje en er is een warm en koud buffet. Tevens wordt er een programma georganiseerd voor de ontspanning. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we elkaar kunnen ontmoeten; daar is ook volop ruimte voor.

Waarom wordt deze avond georganiseerd?
Als vrijwilliger bent u/jij onmisbaar in de organisatie. Zonder vrijwilligers is er geen gemeente.

...

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.