Top 2000 quiz / ‘church goes top 2000’

top 2000 pkn anloo zuidlarenHet einde van het jaar komt alweer in zicht en daarmee dus ook de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Traditiegetrouw staat menig radio dan afgestemd op NPO Radio 2 voor de ‘Lijst der Lijsten’, oftewel de Top 2000!
Net als vorig jaar willen we vrijdag 22 november wederom de Top 2000 quiz organiseren.

Voor wie schreef Eric Clapton ‘Tears in Heaven’, waarom werd Phil Collins ervan beschuldigd een drenkeling niet te helpen en wie is die wereldberoemde gitarist die de gitaarpartij voor zijn rekening neemt op ‘While my guitar gentley weeps’ van the Beatles?
Geef je snel op om mee te doen (want dat wil je), je kunt met anderen een groepje vormen of gewoon individueel meedoen!
Deelname is uiteraard gratis, net als de

...

Zuidlaardermarkt

zuidlaardermarkt 2016 pkn anloo zuidlarenKom tijdens de Zuidlaardermarkt uw consumpties gebruiken in onze tenten bij de Synagoge en/of de Zijbeuk.
Bij de Synagoge gaat de opbrengst naar de musical en ons jeugdwerk, bij de Zijbeuk naar Tanzania, waar Compassion zoveel mogelijk kinderen helpt om naar school te kunnen. (zie hier)
Ook kunt u bij de Zijbeuk het ingevulde scheurkalender blaadje van vrijdag 11 oktober inleveren en daar vindt om 16.00 uur de trekking van de prijsjes plaatst.

vrijdag 4 oktober | film: Lazzaro Felice

Lazzaro Felice filmavond pkn anloo zuidlarenvrijdag 4 oktober | film: Lazzaro Felice (begeleiding da. Gonny de Boer)
Op de grens van magie en realisme, te midden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice (‘Gelukkig als Lazarus’) zich af. Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest' en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin

...

Repair Café Zuidlaren zet de deuren weer open!

Repair cafe zuidlaren logoRepair Café Zuidlaren zet de deuren weer open op 16 oktober, 6 en 20 november a.s. om de door u meegebrachte spullen te repareren.

Wanneer Uw elektrische apparaat of klein meubilair stuk is, raadpleeg dan eerst de kundige vrijwilligers van Repair Café. Zij kunnen niet alleen repareren maar u ook adviseren. Te vaak immers kopen we nieuw, terwijl het oude nog te herstellen is.

Het Repair Café is op het Werkplein van Lentis, bij de kringloopwinkel en de fietsenmakerij. Als u de hoofdroute tot het eind volgt, komt u bij ons uit.

Na onze oproep hebben zich 3 vrijwilligers gemeld die reparaties kunnen uitvoeren aan houten spullen. We zijn uiteraard erg blij met hun medewerking.

En…. natuurlijk staat ook voor geïnteresseerden de koffie/thee klaar.

Zangdienst in de Dorpskerk

zangdienst avondliederen pknanloozuidlarenOp zondagavond 29 september hebben we een bijzondere gezamenlijke zangdienst in de Dorpskerk met als thema ‘Ik ga slapen, ik ben moe…’. Het thema verwijst al naar avondliederen. Dat die avondliederen eigenlijk allemaal gebeden zijn geeft een bijzondere sfeer, maar heeft ook een bijzondere oorsprong. Daar gaan we ons tussendoor ook wat in verdiepen en het geheel wordt afgewisseld en verdiept met o.a. gedichten uit de mond van twee predikanten.
Voorgangers: da. De Boer en ds. Van Slooten.


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2019 PKN Anloo - Zuidlaren