Laarkerk | Eredienstnieuwsbrief

eredienst nieuwsbrief laarkerkOp deze 6e zondag na Epifanie volgen we het leesrooster niet. Dat heeft een reden. 
Deze dienst is een beetje anders dan anders. Deze keer geen preek in het midden van de dienst, maar een gesprek met een gemeentelid. 
Samen met haar is deze liturgie zo ongeveer gemaakt. Het is een experiment, dat wel. In het gesprek met haar gaat het over leven en geloof, en hoe je dat combineert. Dat doen wij als gelovige mensen natuurlijk allemaal, maar misschien kan het inspirerend zijn om eens het verhaal van de ander te horen. In het gesprek zoeken we naar aanleiding van gebeurtenissen, geloof en ook Bijbelteksten, naar houvast en herkennen we misschien iets van onszelf.

Na dit gesprek en het meditatief muzikaal moment wordt de nieuwe dooprol en de doopvont

...

Laarkerk | Eredienstnieuwsbrief

eredienst nieuwsbrief laarkerkOp deze 6e zondag na Epifanie volgen we het leesrooster niet. Dat heeft eenreden.
Deze dienst is een beetje anders dan anders. Deze keer geen preek in het midden van de dienst, maar een gesprek met een gemeentelid.
Samen met haar is deze liturgie zo ongeveer gemaakt. Het is een experiment, dat wel. In het gesprek met haar gaat het over leven en geloof, en
hoe je dat combineert. Dat doen wij als gelovige mensen natuurlijk allemaal, maar misschien kan het inspirerend zijn om eens het verhaal van de ander te horen. In het gesprek zoeken we naar aanleiding van gebeurtenissen, geloof en ook Bijbelteksten, naar houvast en herkennen we misschien iets van onszelf.
Na dit gesprek en het Meditatief Muzikaal Moment wordt de nieuwe dooprol en

...

10 februari 10.00 uur Kikkerdienst in de Dorpskerk

kikkerdienst pkn anloo zuidlarenKikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld. Hij vergeet zijn verjaardag wel eens, en hij kan nog niet lezen. Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen, en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier.

Dit jaar wordt de Kikkerdienst gehouden in de Dorpskerk op zondag 10 februari.
De kerkdienst is voorbereid door Kikker en zijn vriendjes en toegankelijk voor iedereen die Kikker al een beetje kent van zijn verhalen.

Dit wordt een heel bijzondere dag, dacht Kikker aan het ontbijt.
Haas had het gisteren nog gezegd.
Maar wat er zo bijzonder aan was, dat wist Kikker

...

Beknopt verslag Generale Synode

- Spreken over ons geloof met anderen is tamelijk lastig. Je moet iets van je binnenste tonen zonder dat je je gevoelens goed onder woorden kunt brengen en moeilijk kunt onderbouwen. Ter ondersteuning van het geloofsgesprek heeft Maarten Wisse een nota geschreven met als titel ‘De Bijbel in het midden’. Door o.a. het benoemen van verschillende visies en ervaringen binnen onze kerk maakt de nota duidelijk welke haken en ogen er zijn aan het voeren van geloofsgesprekken. Spreken vanuit verschillende achtergronden is nodig om uitgedaagd en geconfronteerd te worden met verrassingen. De nota wordt uitgewerkt tot een boekje en online materiaal om het geloofsgesprek in de gemeente te bevorderen.

Registreer om meer te lezen...Beknopt verslag Generale Synode

Filmavond

film avond mar adentro pastures pkn anloo zuidlarenOok dit seizoen vinden er in De Meent vier filmavonden plaats, waarbij wij als predikanten elk een film begeleiden. Op vrijdagavond 15 februari wordt de film ‘Mar Adentro’ vertoond. Het is de verfilming van het waar gebeurde verhaal van Ramon Sampredo, die in 1973 bij een duik vanaf de rotsen zijn rug brak en sindsdien vanaf zijn nek verlamd is. Jarenlang ligt hij in zijn bed terwijl hij wordt verzorgd door zijn familie. Zijn slaapkamerraam is zijn enige uitzicht op de wereld. Steeds meer verlangt hij ernaar zijn leven op een waardige wijze te beëindigen. Maar dat valt in het katholieke Spanje van toen niet mee. Euthanasie is er verboden. Uiteindelijk pleegt hij in 1998 zelfmoord. Een

...

© 2019 PKN Anloo - Zuidlaren | Alle rechten voorbehouden.