• Start

The Kennemer Christmas Carol Singers

The Kennemer Christmas Carol SingersBegonnen als een ziekenhuis Kerstkoor in het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk is het uitgegroeid tot een regionaal Kerstkoor dat elk jaar vele concerten geeft in binnen en buitenland. Het koor bestaat uit leden afkomstig uit de omgeving van Alkmaar, Haarlem en de IJmond. Dit o.l.v. Wim Duin.
Het repertoire bestaat uit bekende Nederlandstalige en Amerikaanse Kerstliederen, meerstemmig a-capella en ook Engelse Christmas Carols. Dit laatste is bijzonder, want het wordt in Nederland niet vaak gezongen.
Wij vinden het een muzikale uitdaging om dit soort liederen op het repertoire te hebben. En ook verrassend voor de luisteraar.

Datum: Zaterdag 17 december
Aanvang: 15.30 uur
Locatie: Dorpskerk Zuidlaren 
Entree: Collecte ter bestrijding van de onkosten

Adventsvespers in de Dorpskerk

advent vespers pkn anloo zuidlarenVorig jaar kon het vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan, maar dit jaar hopen wij in de adventstijd op zondagavond weer gezamenlijke vespers te houden in de Dorpskerk te Zuidlaren. Deze sfeervolle vieringen beginnen steeds om 19.00 uur. Deze keer staat het alom geliefde lied ‘Kom tot ons, de wereld wacht’ (lied 433) centraal. In elke vesper wordt een couplet van dit lied belicht. De teksten die worden gelezen en de overige liederen die worden gezongen zijn op dit betreffende couplet geïnspireerd. Cantazet onder leiding van Wim Opgelder heeft een belangrijk aandeel in de vespers. Een vast onderdeel is het lichtritueel, waarbij alle aanwezigen uitgenodigd worden een kaarsje aan te steken, als teken van het licht dat komen zal.
Voorgangers:
11 december ds. Jelle van Slooten,
18 december ds. Robert-Jan ten Have.

U bent van harte welkom in deze vieringen, die de adventstijd in een bijzonder licht zetten.

Schrijfactie Amnesty International

schrijfmarathon pkn anloo zuidlarenOp zondag 11 december liggen in de Dorpskerk, de Laarkerk en de Magnuskerk weer petities van Amnesty International om te tekenen.
Verdeeld over de kerken zijn er 10 mensenrechtenactivisten (individuen of groepjes) voor wie we actie voeren.
Iedereen kan ook thuis meedoen via www.amnesty.nl/write-for-rights
Je kunt online brieven ondertekenen of een gratis thuisschrijfsetje bestellen met informatie en 10 voorbeeldbrieven, schrijfpapier en blanco groetenkaarten.

Voor deze mensen komen we in actie
We schrijven brieven voor mensen die onze steun hard nodig hebben.

Zo voeren we actie voor Aleksandra Skochilenko uit Rusland die gevangen zit, omdat ze via prijsetiketten in de supermarkt informatie verspreidde over de invasie in Oekraïne. En voor Cecillia, Joanah en Netsai uit Zimbabwe, die werden gearresteerd, ontvoerd, gemarteld en seksueel misbruikt, omdat ze een demonstratie organiseerden. Ze worden aangeklaagd, omdat ze de mishandeling zouden hebben verzonnen. Ook voor Vahid Afkari uit Iran, die tientallen jaren gevangenisstraf en 74 zweepslagen kreeg, nadat hij had deelgenomen aan protesten.

Brieven schrijven werkt!
Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Die brieven belanden in de brievenbus van machthebbers die mensenrechten schenden. Zo zetten we hen onder druk om onrecht te stoppen en geven we de mensen voor wie we actie voeren moed. Daardoor werden tientallen mensen vrijgelaten, werden rechtszaken heropend en kregen bedreigde mensen bescherming.
Samen maken we echt een verschil. Geen twijfel mogelijk!

Kerstwandeling Zuidlaren

kerstwandeling 2021 pkn anloo zuidlarenDe kerstwandeling Zuidlaren komt eraan. Er wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen en hulp is van harte welkom, we zoeken:
- Handige en sterke krachten om alle scenes op te bouwen en nadien op te ruimen;
- Tweetal parkeerwachters op de brink om het autoverkeer in goede banen te leiden;
- Mensen die de duizend lichtjes mee willen helpen uitzetten en nadien weer ophalen;
- Zangers, mannen en vrouwen, die graag een aantal Christmas Songs, ten gehore willen brengen;
- Vele handen die de chocolademelk willen verwarmen en uitschenken. Wil je helpen, meld je aan via info@kerstwandelingzuidlaren.nl
De kerstwandeling vindt plaats zondag 18 december en start tussen 16.30 uur en 18.00 uur vanaf de Brink ZZ

Hartelijke groet de werkgroep kerstwandeling Zuidlaren

Kerstviering in Annen

kerstviering pkn anloo zuidlarenIn de Zetstee in Annen staan op 21 december de deuren open voor iedereen die kerst wil vieren met een verhaal, gedicht, en bekende kerstliederen. We sluiten deze middag af met een gezamenlijke broodmaaltijd. Het is een middag waar mensen altijd weer een fijne sfeer ervaren door zo samen dit feest te vieren. Jong en oud zijn welkom.
Mocht u problemen hebben om er te komen dan halen wij u op.
Aanvang is om 15.30 uur.
Aanmelden kan bij Ada Huisman 0592 273800 of Marga de Vries 06 27272541.
Deze middag wordt georganiseerd door de pastorale bezoekcommissie van de Magnuskerk.

Kerstzang 'Mozaiek’

kerstzang mozaiek zuidlaren laarkerkDonderdagavond 22 december.
Welkom vanaf 19.00 uur. Aanvang kerstzang: 19.30 uur.
Waar: in het theater van Mozaiek
Kosten: een collecte voor de bestrijding van de onkosten.
De Kerstzang staat o.l.v. Margreet Verspuij en wordt ondersteund door een muzikale bijdrage van Iebele van Bruggen, piano en het Blazersensemble ‘Sostenuto’.
Na afloop is er koffie en thee in het restaurant. 
Van harte welkom!

Zorgen over uw energie rekeningen?

Energie armoedeAl eerder schreven we over de aanpak van energie armoede in de Gemeente Tynaarlo. Er is een flyer rond gegaan en deze is op de website geplaatst. Doel was dat mensen die problemen hebben om hun energie rekening te betalen zich melden bij de gemeente Tynaarlo.
De respons hierop bij de gemeente Tynaarlo is tot nu toe niet groot geweest. We weten niet precies waarom.

Daarom brengen we dit onderwerp nogmaals onder uw aandacht.

Er is de laatste tijd veel publiciteit geweest dat gezinnen en alleengaanden door de gevolgen van verhoging van energie en kosten van levensonderhoud in financiële problemen geraken. De regering heeft hiervoor geldelijke ondersteuning toegezegd. De invulling ervan ligt bij de gemeenten.

Het eerste dat nodig is dat betreffende personen/gezinnen die in financiële problemen raken of dreigen te geraken, hun 'vinger opsteken' en zich melden bij de gemeente Tynaarlo. Daar kan men 'eerste hulp bij geldzaken verlenen'. Vraag hulp aan via telefoon nummer 0592 – 266 737 of via E-mail: ehbg@tynaarlo.nl.

Schroom niet en meldt u wanneer u financiële zorgen hebt!

Ook als u weet hebt van familie of buren die hierover zorgen hebben, geef hun deze informatie door.
Vanuit de diaconie hebben we contact met de gemeente en waar nodig geven wij ondersteuning in samenspraak met de gemeente Tynaarlo.

Namens de diaconieën van Vries, Eelde en Anloo / Zuidlaren.
Wim Vrieling wimvrieling@laarkerk.nl

 

Inbreng voor de rommelmarkt 2023

rommelmarkt logoWe zijn als rommelmarkt commissie al weer bezig met de voorbereidingen voor 2023. Jullie hebben het vast al in de agenda staan, maar voor de zekerheid, de datum is zaterdag 22 april 2023. Dus geen vakantie plannen op die datum, Zuidlaren is the place to be!!
We starten binnenkort weer met de inname van goed verkoopbare spullen. Het gaat dan om schone en hele spullen die door 1 persoon te dragen zijn. Dus geen zware meubelen en kasten etc. Jullie kunnen de spullen inbrengen op het kerkplein aan de Stationsweg van 10.00 - 12.00 uur, op de volgende zaterdagen:
14 januari 2023
04 februari 2023
25 februari 2023
11 maart 2023
Alvast bedankt voor de medewerking,
de rommelmarkt commissie. 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren