• Start
  • Weekend Averbode 6 – 8 april 2018

Weekend Averbode 6 – 8 april 2018

averbode reis pkn anloo zuidlaren 2018Al diverse keren zijn wij met een groep belangstellenden vanuit Zuidlaren en omgeving op bezoek geweest in de abdij van Averbode in de Belgische Kempen. Na ons vorige bezoek in maart 2015 kreeg ik geregeld de vraag voorgelegd wanneer we weer eens gingen. Door het drukke eigen programma van de abdij en een verbouwing van het bezinningscentrum wilde dat maar niet lukken. Onlangs ontving ik van de gastenpater een mailtje, waarin hij aangaf in 2018 nog drie vrije weekends te hebben en of ik snel wilde aangeven welke van de drie ik zou willen reserveren. Een blik in mijn agenda leerde dat het dan het weekend van 6 t/m 8 april moest worden, omdat ik de andere zondagen reeds bezet ben.

Daarom nu alvast de aankondiging, zodat iedereen die belangstelling heeft deze data kan vrijhouden: van 6 t/m 8 april 2018 gaan we weer naar Averbode. We vertrekken op vrijdag aan het begin van de avond, de zaterdag is bestemd voor een rondleiding door het klooster en het verkennen van de omgeving (of het ondergaan van de stilte voor wie daar de voorkeur aan geeft), de zondagmorgen is er gelegenheid tot het maken van een wandeling in de bossen rond de abdij en het bijwonen van de eucharistie. Tussen alle activiteiten door nemen wij uiteraard ook deel aan de drie dagelijkse diensten in de Abdijkerk. Na het middagmaal op zondag reizen wij weer terug naar Zuidlaren.

Kortom, een boeiend en gevarieerd programma. Wat de kosten betreft: het verblijf komt op 140 euro voor twee nachten, inclusief alle maaltijden. Daar bovenop komen dan nog de (gedeelde) reiskosten. Bij de recente verbouwing hebben alle kamers een eigen douche en toilet gekregen en is er zelfs een heus abdijcafé gekomen. Voor wie alvast in de stemming wil komen, is de website www.averbodemoment.be een aanrader. Wie belangstelling heeft om mee te gaan, kan zich nu reeds bij mij opgeven! E-mail: rjtenhave@pknanloozuidlaren.nl Ook degenen die zich onlangs al hebben opgegeven, wil ik vriendelijk vragen dit nogmaals te doen, want ik ben bang dat ik in alle drukte van de afgelopen weken niet iedereen genoteerd heb... Ook wie van buiten Zuidlaren komt, is van harte welkom om mee te gaan! Voor nadere informatie kunt u uiteraard ook bij mij terecht.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren