Skip to main content

Het is bekend waar we naar toe gaan!

illustratie 3 WSWe hebben van World Servants de naam gekregen van het dorp waar we naartoe gaan volgend jaar. Mphunju ligt in het noorden van Malawi. Mphunju is een typisch plattelandsdorp. De meeste inwoners zijn boer en leven van wat ze op hun land verbouwen. Hier zie je vooral maïs, pinda's, soja, tomaten en tabak groeien. Daarnaast hebben veel gezinnen kippen of geiten. Water komt van de waterpomp in het dorp, waar iedereen gebruik van mag maken. De omgeving is prachtig; de school ligt op een heuvel en biedt daardoor een schitterend uitzicht.

Dringend behoefte aan lerarenwoningen
Mussa Nyirenda werkt bij CCAP Malawi, zeg maar het 'World Servants in Malawi'. Hij vertelde dat de inwoners van Mphunju dromen van een school waar elke klas zijn eigen leraar heeft. Met de bouw van lerarenwoningen komt die droom steeds dichterbij.
Mphunju is een gemeenschap met honderden kinderen. Beter onderwijs voor jongens en meisjes is een van de doelen van World Servants. Met een leerkracht voor elke groep kunnen alle kinderen tegelijk les krijgen.
Met 25 jongeren willen we ons inzetten om dat mogelijk te maken. We hebben al een vliegende start gemaakt met acties, zoals de bekende stoeltjes poetsen bij het TT-circuit. We gaan de komende tijd meer activiteiten organiseren en we hopen dat we jullie zien bij eetcafés, een leuke bingo of muziekavond. Ook komen we graag langs om tijdens of na een kerkdienst wat meer te vertellen over het project.
Wilt u ons volgen? Op onze website www.worldservantsanloozuidlaren.nl stellen we ons voor en vertellen we over het project. Na de zomer beginnen we met onze acties. We hopen dat u meedoet!

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail