Skip to main content

Seniorenreis 2024

seniorenreis 2024 pkn anloo zuidlarenJaarlijks een dag met de bus op stap, inmiddels is het een mooie gewoonte geworden. Dit jaar vindt de seniorenreis plaats op zaterdag 7 september. We gaan deze keer naar Warffum en bezoeken daar het Openluchtmuseum en de Sebastiaankerk.

De dag begint om 11.30 uur in de Meent met een snelle lunch, hierna vertrekken we per bus naar Warffum. Warffum is een wierde en een groot deel van de historische kern is gebouwd op deze wierde. De oude kern is dan ook beschermd dorpsgezicht. Aan de rand van het dorp ligt het openluchtmuseum, waar o.a. een kosterswoning, een kruidenier, de kroeg en de veeartsenij te zien zijn. Ook is er alle ruimte om heerlijk op een bankje bij te praten. Hierna drinken we in de Kunstkerk tegenover het museum een kop koffie of thee en gaan daarna lopend (ongeveer 250 meter) naar de Sebastiaankerk. Hier zingen we traditiegetrouw vele lievelingsliederen waarbij we begeleid worden op het orgel. Een weetje voor de liefhebber: Het orgel van Warffum is in 1812 gebouwd door Heinrich Hermann Freytag. Hierna reizen we weer terug naar de Meent om na een eenvoudige maaltijd, samen de dag af te sluiten rond de klok van 19.30 uur.

Aanmelden kan via een van via onderstaand mailadres.
Wilt u een vrijwillige bijdrage betalen ten behoeve van de onkosten dan kan dit aan het einde van de dag, contant of per pin.
We willen graag van u weten of u in het bezit bent van een museumjaarkaart, dit scheelt het kopen van een toegangsbewijs. Tevens willen we graag weten welk lied u samen wilt zingen in de kerk. Vervoer van en naar huis handig of praktisch, laat het ons weten, we regelen het graag.

Wil jij meehelpen de seniorenreis tot een fijne dag te maken, dat kan. We zoeken nog mensen die een maaltijd willen koken en/of mee willen helpen in de bediening en het opruimen. Daarnaast zoeken we nog drie personen die de gehele dag mee kunnen reizen en helpen.

Met vriendelijke groet, Anke Koopman, Jenny Bakker, Tineke Scholte, Triny van der Ploeg, Wilma de Groot
Mailadres: seniorenreis@pknanloozuidlaren.nl 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail