Skip to main content

Zondag 19 mei Pinksterviering Zuidlaren

pinksteren 2024De gezamenlijke kerken in Zuidlaren en Anloo organiseren zondag 19 mei weer een Openluchtviering op het Lentis-terrein in Zuidlaren. Nieuw zijn de activiteiten boordevol christelijke inspiratie. Het begint om 10.00 uur met een gezamenlijke-openlucht-pinksterviering op het grasveld voor de Ontmoetingskerk op het Lentisterrein.

Activiteiten/workshops
Dit jaar is er naast het gezamenlijk begin en slot ook een interactief deel, uitgebreid met activiteiten zoals wandelen, schilderen, zingen, een korte verdieping in het pinksterverhaal. Ook voor kinderen is er een programma. Iedereen is van harte welkom. Bijzonder is ook de muzikale bijdrage van de band ‘Klezmer en Co’.

Van harte welkom!
Bij aankomst op het terrein kunnen bezoekers kiezen voor een activiteit of workshop. Iedereen krijgt een programmaboekje (liturgie). Omdat het om een openluchtbijeenkomst gaat vragen we iedereen weer om zelf een campingstoeltje of kleedje mee te nemen. Na de viering delen we koffie en koek. Deze graag ook zelf meenemen.

Over Pinksteren
Ds. Jelle van Slooten: “Pinksteren is een feest van vrijheid, vrijheid die je zomaar mee kan nemen. Gods Geest kan je leven zomaar op z’n kop zetten. Het creëert nieuwe dingen en het maakt mensen tot nieuwe mensen. Pinksteren is het feest van geestdrift en verandering, van enthousiasme. Daarom vieren we Pinksteren met zingen en bidden, muziek en natuur, kleuren op het doek, verdiepen ons in het verhaal van Handelingen, genieten van de ontmoeting en nog veel meer.”

Samen optrekken
Het Pinksterfeest wordt elk jaar georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Zuidlaren en Anloo. Het gaat om een oecumenische dienst. Dat betekent dat mensen uit verschillende stromingen samen optrekken voor de viering.

Er is parkeergelegenheid voor de auto, maar we raden fietsen aan.
Bij slecht weer is de viering in de Kandelaarkerk aan de Schipborgerweg 45a in Zuidlaren

button meer informatie

 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail