Skip to main content

Spaardoosjes 40-dagen tijd

40 dagentijd qr codeOp woensdag 14 februari start de 40-dagentijd weer.
Het was traditie om de bekende spaardoosjes uit te delen. De laatste jaren bleef de opbrengst een beetje achter. Dit jaar gaan we het anders doen! We gaan werken met een QR-code die gebruikt kan worden om geld te storten. Ook via de Scipio app is het mogelijk om digitaal te sparen.
De opbrengst gaat dit jaar naar stichting Conexion die werkzaam is in Colombia.
Dit doel is in lijn met het 40-dagen thema van kerk in actie ‘Ga mee’.

Wat is de doelstelling van deze stichting
In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool.
De jongeren komen uit de armste lagen van de bevolking aan de noordkust, dicht bij de grens met Venezuela. De meesten zijn inheems of afkomstig uit Venezuela. Ieder jaar worden 80 jongeren opgeleid voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks. Ze leren bakken of koken met gezonde lokale voeding en maken kennis met vegetarisch en veganistisch koken.
Jongeren die een eigen bedrijf willen starten krijgen advies over hun bedrijfsplan en een mentor uit de horecasector. Leerlingen volgen cursussen waarvoor ze deelcertificaten behalen. De totale opleiding duurt 3 tot 7 maanden en wordt afgesloten met een erkend diploma.

Met je gift in de collecte steun het programma Werelddiaconaat van ‘Kerk in Actie’ en help je kansarme jongeren in Colombia op weg naar een baan, inkomen en een hoopvolle toekomst.
Met de QR-code of via de Scipio app kunt u meerdermalen een klein bedrag storten zoals u misschien gewend was dit te doen in het traditionele 40-dagen spaarpotje of u kunt zelf een spaarpotje maken en dit bedrag aan het eind van de 40-dagen tijd middels de qr-code/scipio app storten.

Naast het digitale spaarpotje is het ook mogelijk een 40-dagen kalender te bestellen https://secure.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender/

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail