• Start
  • Cursus Luisterend bidden

Cursus Luisterend bidden

bidden pkn anloo zuidlarenDruk, druk, druk’. Een uitdrukking die regelmatig wordt gebruikt als ons gevraagd wordt hoe het met ons gaat. En laten we eerlijk zijn, het is soms ook best druk. Gezin, werk, familie, vrienden, kerk, sport etc. We willen het allemaal combineren en dat is best een uitdaging. In die drukte kan het lastig zijn om tijd te maken voor onze relatie met God, te bidden, bijbel te lezen of andere manieren waarop we contact hebben met Hem. Daarom willen wij als CGK De Rank de cursus ‘Luisterend bidden’ aanbieden. 3 avonden om stil te staan bij onze relatie met God en hoe we in de drukte Gods stem kunnen verstaan. We willen 3 avonden bij elkaar komen en zullen dan de volgende onderwerpen behandelen:

Avond 1: Op Jezus gaan lijken: omgaan met de Vader
Als we op Jezus willen lijken betekent dat allereerst dat we als geliefde kinderen vertrouwelijk mogen omgaan met de Vader, zoals Jezus dicht bij de Vader leefde en steeds luisterde naar zijn stem. 

Avond 2: Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader
Als we op Jezus gaan lijken, betekent dit ook dat we gaan meewerken met de Vader. We mogen elkaar opbouwen, troosten en bemoedigen met woorden van God. 

Avond 3: Gods stem herkennen: hoe spreekt God en hoe weet je wat van God komt en niet?
God spreekt graag met ons. Verwachten we zijn stem te horen? Zijn we aandachtig? En herkennen we de verschillende manieren waarop Hij tot ons spreekt? En hoe weten we of het God is die tot ons spreekt of iemand anders?

De avonden zullen bestaan uit een korte aanbidding, inleiding en daarna gaan we in groepjes uiteen om de stof te bespreken en te oefenen in het luisterend bidden. Cursusmateriaal is aanwezig en kan tegen een geringe prijs worden aangeschaft (€ 10,50).

Wanneer:
Woensdag 29 maart, woensdag 12 april en woensdag 10 mei
Het is ook mogelijk om 1 of 2 avonden deel te nemen.
Tijdstip: 20:00 – 22:00 uur.
Locatie: De Rank, Westeind 10 Zuidlaren

Het lijkt ons mooi om door de avonden heen te ontdekken hoe we Gods stem meer en meer kunnen verstaan, dat we meer gericht worden op Hem in onze dagelijkse levens en daarmee ook elkaar kunnen dienen.
Ben je er ook bij? Aanmelden kan tot 28 maart bij: 

Arjan Timmerman
Tel: 06-23917388 mail: t_arjan@hotmail.com of
Jan Huizenga
Tel: 06 42877518 mail: janhuizenga30@gmail.com 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren