• Start
  • Weekend Averbode 26 t/m 28 april 2024

Weekend Averbode 26 t/m 28 april 2024

weekend averbode pkn anloo zuidlaren 2023Al verschillende keren zijn wij met een groep belangstellenden vanuit Zuidlaren en omgeving op bezoek geweest in de abdij van Averbode in de Belgische Kempen. Na ons vorige bezoek in april 2018 kreeg ik geregeld de vraag voorgelegd wanneer we weer eens gingen. Door het drukke eigen programma van de abdij en de coronabeperkingen van de afgelopen jaren wilde dat maar niet lukken. Onlangs ontving ik van de gastenpater echter een mailtje met een drietal mogelijkheden, waarvan ik in overleg met mij reeds bekende geïnteresseerden het weekend van 26 t/m 28 april 2024 heb uitgekozen.

Daarom nu alvast de vooraankondiging, zodat iedereen die belangstelling heeft deze data kan vrijhouden: van 26 t/m 28 april 2024 gaan we weer naar Averbode. We vertrekken op vrijdag aan het eind van de middag, de zaterdag is bestemd voor een rondleiding door het klooster en het verkennen van de omgeving (of het ondergaan van de stilte voor wie daar de voorkeur aan geeft), de zondagmorgen is er gelegenheid tot het maken van een wandeling in de bossen rond de abdij en het bijwonen van de eucharistie. Tussen alle activiteiten door nemen wij uiteraard ook deel aan de drie dagelijkse diensten in de abdijkerk. Na het middagmaal op zondag reizen wij weer terug naar Zuidlaren.

Kortom, een boeiend en gevarieerd programma. Wat de kosten betreft: het verblijf komt op ongeveer € 180,-- voor twee nachten, inclusief alle maaltijden. Daar bovenop komen dan nog de (gedeelde) reiskosten. Sinds de laatste verbouwing hebben alle kamers een eigen douche en toilet gekregen en is er zelfs een heus abdijcafé gekomen. Voor wie alvast in de stemming wil komen, is de website www.averbodemoment.be een aanrader. Wie belangstelling heeft om mee te gaan, kan zich nu reeds bij mij opgeven! Ook wie van buiten Zuidlaren komt, is van harte welkom om mee te gaan! Voor nadere informatie kunt u uiteraard ook bij mij terecht.
Opgave via: R.J. ten Have, rjtenhave@pknanloozuidlaren.nl 

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2021 PKN Anloo - Zuidlaren