Skip to main content

Update Coronamaatregelen

Magnuskerk
covid updateWe handhaven voorlopig de anderhalve meter maatregel in afwachting van de ontwikkelingen in de maatschappij. Officieel zouden we die maatregel gewoon mogen opheffen en er is ook geen coronacheck nodig. Maar we weten onvoldoende of er gemeenteleden wegblijven uit de kerk uit voorzichtigheid en of men eigenlijk wel blij zou zijn met het opheffen van de maatregelen – we zullen dat de komende weken proberen te peilen.
Ook moeten we blijven aanmelden via de website.
Wanneer 38 mensen zich aanmelden, weten wedat ze nog in het schip kunnen zitten. Maar als er meer komen moet het koor erbij betrokken worden. Dat betekent zaterdagavond nog stoelen zetten in het koor (die er door de week vaak weer uit moeten), de microfoons anders opstellen etc.

Laarkerk
Met de gegeven versoepelingen heeft de wijkraad van de Laarkerk besloten tot de volgende aanpassingen:
• Stoppen met reserveren voor de kerkdienst.
• Voor mensen die nog wel liever 1,5m afstand willen houden reserveren we de laatste 5 banken van de kerkzaal. In de overige banken kunnen gemeenteleden ‘gepaste afstand’ zelfstandig in onderling overleg invullen.
• Na de dienst is er koffiedrinken voor de mensen die willen. De buitendeur van de Meent wordt open gezet voor de ventilatie en de mensen die toch liever buiten staan om de afstand te bewaren.
• Vergaderingen kunnen weer gewoon worden gehouden. Indien een groep toch liever ruimer op afstand vergadert kan een geschikte zaal worden gereserveerd (mits beschikbaar)

Dorpskerk
De afgelopen weken hoefde u zich al niet meer aan te melden voor een dienst in de Dorpskerk. Met ingang van zondag 26 september volgen er nog enige versoepelingen. Het advies van de landelijke kerk is om in de kerk op gepaste afstand van elkaar te gaan zitten waarbij niet strikt 1,50 meter meer in acht hoeft te worden genomen. Als Dorpskerkgemeente nemen wij dit advies over. In het schip van kerk kunt u plaatsnemen waar u wilt. Wel willen we u vragen om die gepaste afstand ook zelf mede in de gaten te houden.
Degenen die zich prettiger voelen bij ca. 1,5 meter onderlinge afstand kunnen plaatsnemen in het koor van de kerk, dat ook het best te ventileren deel van ons kerkgebouw is. We zullen het koor zo inrichten dat dit duidelijk is.

Verder zingen we weer uit het liedboek. U kunt een exemplaar van de kerk gebruiken, maar we adviseren u om zoveel mogelijk uw eigen liedboek mee te nemen. Alleen bij bijzondere diensten zullen een volledig uitgewerkte liturgie laten afdrukken.

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail