• Start
  • Pelgrimeren in Groningen

Pelgrimeren in Groningen

groningsepelgrimage pkn anloo zuidlarenPlanning Pelgrimage seizoen 2020-2021

We starten dit seizoen de Pelgrimages iets eerder op dan gebruikelijk. Met een wandeling in de buitenlucht kunnen we elkaar alvast weer ontmoeten om even bijpraten. Zo kunnen we de contacten oppakken en de verbinding zoeken. Afgelopen week hebben we 4 data en bestemmingen gepland. Het lijkt ons handig om dit alvast te delen.
Zondag 6 september wandelen we na de kerkdienst een rondje rond het Annermoeras. We bezoeken in ieder geval het café Keerpunt in Spijkerboor. Aan de deur van het café bevindt zich nog de ijzeren ring, waaraan in 1780 de moordenaar Anton Link zou zijn vastgeketend, nadat hij door de plaatselijke bevolking gevangen was genomen na de moord op dominee Johannes Ledeboer. In verband met de afstand gaan we fietsend vanaf de kerk om daarna de route op te pakken.
Zaterdag 17 oktober bezoeken we de kerk van Midwolde en wandelen we langs het water richting Leek/Nienoord.
Zondag 24 januari gaan we opnieuw naar de Stad Groningen. Dit keer de noordkant van de Stad. We proberen te starten in de Pepergasthuis en misschien de dienst te volgen, daarna wandelend door de Stad en de Sint-Jozefkathedraal bezoeken.
Zaterdag 8 mei gaan we richting Schoonloo/Sleen, we wandelen in de omgeving en bezoeken we de Papeloze kerk.

Noteer de data alvast in de agenda. Nadere informatie volgt in Samenklank, de Website en de Zondagsbrief. Als je meegaat graag even doorgeven aan Wilma (wilmadegroot@pknanloozuidlaren.nl) of Triny (tvdploeg@pknanloozuidlaren.nl).
Hartelijke groet, Wouter, Wilma en Triny

Magnuskerk | Anloo

Kerkbrink 1
9467 PH Anloo
Tel. 0592 273 200
E-mail

Laarkerk | Zuidlaren

Stationsweg 159
9471 GP Zuidlaren
Tel. 050 409 3666
E-mail

Dorpskerk | Zuidlaren

Kerkbrink 3
9471 AJ Zuidlaren
Tel. 050 409 5643
E-mail


Inloggen

Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Nog geen account? Klik op registreer.

Copyright © 2020 PKN Anloo - Zuidlaren